Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З Німеччини до Дніпра прибули шкільні комфортабельні мікроавтобуси

Допомога школярам. З Німеччини до Дніпра прибули декілька комфортабельних мікроавтобусів. Це допомога від міста-побратима Кельна. Транспорт працюватиме у 2-х місцевих школах. 

Школи Дніпра отримали два мікроавтобуси від міста-побратима Кельна за сприяння благодійного фонду ТАПС.

Юлія Дмитрова, директорка Благодійного фонду «ТАПС»: «Ми завдячуємо муніципалітету міста Кельн та організації «Жовто-блакитний хрест», які вже не перший раз нам допомагають».

Кожен бус може перевозити 15 пасажирів. Машини працюватимуть у 2-х міських школах.

Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти ДМР: «Ділили так, щоб це була одна школа на лівому березі і одна на правому. Щоб територіально можливість була користуватися і мати змогу пересуватися. Але ж розуміємо, що це ж не по місту тільки. Це і олімпіади, і конкурси, і змагання різних рівнів — і обласного, і, можливо, навіть всеукраїнського. В залежності від потреби».

Також новий транспорт возитиме учнів на спортивні змагання.

Владислав Полушкін, директор дніпровської школи: «Це значно підвищить нашу мобільність. Тому що не завжди зручно переміщувати наші команди громадським транспортом. А там ми всім скопом зможемо переїжджати до наших змагань. Це насамперед свідчення про те, що весь цивілізований світ вірить в нашу перемогу, раз такий гуманітарний груз приїжджає до наших закладів освіти».

В управлінні освіти запевнили: за потреби мікроавтобусами можуть користуватись і учні інших шкіл Дніпра.