Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«З нами Бог, Залужний і Бебі Йода»: нашивка головнокомандувача ЗСУ вразила соцмережі

Хай прибуде з вами сила! Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відвідав угрупування військ, які виконують надскладні завдання на фронті. Але він був не один, а з відомим персонажем кіновсесвіту «Зоряних війн». Після цього інтернет переповнили меми, створені українцями…

У мережі завірусилось відео зі сторінок соцмереж Збройних сил України. «Залізний Генерал» Залужний відвідав угрупування військ, які виконують найскладніші завдання на фронті.

У Валерія Федоровича на бронежилеті — відомий персонаж із кіновсесвіту «Зоряних війн». Ім’я малюка на патчі у Залужного – Грогу, відомого ще як Бебі Йода. Українські мемороби не могли пройти повз. Гігабайти нового контенту — того ж дня.

Користувачі навіть припускали, що Валерій Федорович – мандалорець. Мем, де мандалорець перед Грогу підіймає шолом, а там — Залужний. А найуважніші знайшли кадр у фільмі, на якому в Йоди був патч Залізного Генерала.

Які нашивки взагалі носять наші воїни? З цим питанням ми прямуємо до Музею АТО. Співробітники закладу такі патчі збирають з 2014-го року, їх колекція налічує близько тисячі екземплярів.

«От такий є. Він достатньо рідкісний. Промберг. Всі знають кіборгів, а Промберг – це охоронці промзони з Авдіївки. Або от мудрість і харизма. Та будь що, ось заєць смішний. Це хлопцям підіймає настрій».

Ганна Терянік розповідає: до музею такі патчі потрапляють з рук волонтерів або самих військових.

Ганна Терянік, наукова співробітниця Музею АТО: «Вони, до речі, іноді навіть використовуються, як такий символ або оберіг у когось. Це така, дуже символічна штука».

Такі нашивки не тільки піднімають дух нашим захисникам, а й лякають ворогів. Тож хай прибуде сила з нашими воїнами і канонічно до фільмів Джорджа Лукаса — розпадеться імперія.

Читайте також: У Дніпрі затвердили безоплатний проїзд у громадському транспорті для людей, що мають третю групу інвалідності