Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З фотоапаратом на «нулі»: у Дніпрі відкрилася авторська фотовиставка військовослужбовця

Сергій на псевдо «Серебаня» — боєць гранатометного взводу 1 мехбату 3 ОШБр. Чоловік з першого дня на великій війні. Брав участь в операціях на Запорізькому напрямку як піхотинець та на Бахмутському в якості навідника гранатомета. Нині в музеї АТО представлена його фотовиставка. Сергій фільмує епізоди сучасної війни.

“Я не вважаю себе фотографом. Просто хобі, я ж кажу у мене був побратим, котрий загинув в АЗОВі в 2019 році. Він знімав, підсадив трошки мене, я так трошки з ним фоткав, він мені фотоапарат подарував перший. А потім вже коли почалася війна, я такий щось приїхав додому перед одним з перших бойових, дивлюсь лежить він. Ну, плівку купив, спробував. Всім зайшло, думаю ну буду знімати іноді”, – розповідає Сергій.

Зазвичай на фото намагається зловити емоції бійців. На його світлинах — життя підрозділу.

Автор виставки зізнається: не завжди є можливість фотографувати. Та фотографія для нього — це вже більше, ніж захоплення.

“Вони живі, вони красиві. Я не знаю, телефон не передасть так ні з якою обробкою. Плюс тут можна с фокусом гарно погратися. В мене там гарний об’єктив , фотоапарат зеніт старенький, але хороший об’єктив. Там можна с фокусом погратися, тобто передній план буде фокус, задній замилений. Тобто десь людину якусь саме відокремити. Ну вони живі”, – каже боєць.

На виставку завітало чимало людей. Хтось тільки знайомиться з роботами Сергія, хтось — знає автора особисто.

“Це частина життя, це спогади, вони різні, в переважній більшості приємні і якось тепло від цієї виставки”, – Геннадій – відвідувач виставки.

 

“Дуже пишаюсь, бо цей звіт це і наші друзі, у нас була дуже велика компанія. Це всі наші друзі, це мій хлопець, і я дуже пишаюсь нашими хлопцями”, – Ельвіра – відвідувачка виставки.

В музеї АТО кажуть: з азовцями постійно підтримують зв’язок. Для закладу ця виставка особливо важлива.

“Радіємо, що саме зараз ми поруч і ми завжди відкриваємо свої двері для таких виставок. Азов з наших підрозділів зробив це першим. Це наші друзі ще  з минулих років і їхні виставки завжди привертають багато уваги суспільства. Сподіваємося, що ця так само, бо це світлини сучасної війни”, – Ганна Теряник – наукова співробітниця музею АТО.

Військовослужбовець продовжує боронити країну та несе службу на околицях Бахмута. В майбутньому планує фіксувати у об’єктиві звільнені міста України та переможні марші українського війська.

Читайте також: «Після цієї страшної пʼятниці єдине, що може хоч якось розрадити — зустріч із нашими славетними військовими», – Борис Філатов.