Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З “Азовсталі” вивезли 264 українських бійця

16 травня з обложеного заводу “Азовсталь” в Маріуполі вивезли 264 українських військових. Про це повідомляє заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

211 людей через гуманітарний коридор доставили в окуповану Оленівку. Ще 53 важко поранених бійця евакуювали до лікарні Новоазовська, який також тимчасово знаходиться під контролем окупантів.

Повертати додому українських захисників будуть через процедуру обміну. Над звільненням гарнізону, який все ще знаходиться на “Азовсталі”, працюють  ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна Гвардія та Прикордонна служба.

У Генштабі зазначають, що захисники Маріуполя виконали бойове завдання та отримали наказ зберегти життя бійців. Завдяки їхнім діям вдалося стримати угруповання ворога у близько 20 000 людей та зірвати їхній план по швидкому захопленню Запоріжжя.

Завдяки оборонцям Маріуполя ми отримали критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі”, — наголосила Маляр.

Президент Зеленський наголосив, що українські герої потрібні Україні живими. Наразі держава працює над їхнім поверненням, проте, за його словами, ця робота потребує делікатності й часу.

Читайте також: До Дніпра доставили спорядження для українських захисників — Резніченко