Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З 20 кладовищ Дніпра комунальники вивезли вже близько 6 тисяч тонн сміття

Комунальники вже вивезли близько 6 тисяч тонн сміття з території 20 кладовищ обласного центру. 60 відсотків непотребу — це пластикова атрибутика. 

Протягом останніх місяців у Дніпрі прибирали кладовища до і після поминальних днів. 

Валерій Тетякін, директор КП «Міська ритуальна служба»: «У процесі підготовки було зібрано, заскердовано, якщо так можна сказати, підготовлено до вивезення, і вивезено, більше 6 тисяч тонн сміття. Причому це сміття різноманітне. В частині природного сміття — це навіть не 50%, більшість цього сміття — це сміття, яке має ритуальне призначення».

Найбільш згубно впливають на довкілля і саму людину штучні квіти та вінки.

Валерій Тетякін, директор КП «Міська ритуальна служба»: «Пластик, він має властивість розкладатися більше чотирьохсот років. Тобто 8 поколінь людей ще будуть на собі відчувати наслідки від такої неекологічної поведінки наших людей».

Втім, все більше людей приходять вшанувати пам’ять рідних із живими квітами. Незабаром на міських кладовищах планують встановити нові сміттєві контейнери.

Валерій Тетякін, директор КП «Міська ритуальна служба»: «Для цього першим кроком буде встановлення великогабаритних сміттєвих контейнерів. Ці мультиліфти будуть встановлені на кладовищах м.Дніпро. Будуть встановлені не по одному, а в залежності від розміру кладовища».

У ритуальній службі сподіваються, що стихійні звалища на кладовищах відійдуть у минуле.

Читайте також: Дніпро вшановує День пам’яті та примирення