Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Вже багато років дніпряни знають: якщо щось трапилося, то треба телефонувати на Єдину гарячу лінію міськради. Там допоможуть!», – черговий по місту

Цілодобово 365 днів на рік. У такому режимі Єдина гаряча лінія Дніпровської міської ради (ЄГЛ) працює з 2016 року. За ініціативи міського голови Бориса Філатова її створили для зручності дніпрян, аби вони могли звернутися сюди з будь-яким питанням. Наразі оператори ЄГЛ щодня приймають кілька сот дзвінків від мешканців міста щодо проблем, які їх турбують. 

«Єдина гаряча лінія ДМР —найпопулярніший засіб комунікації з міською владою. Вже багато років дніпряни знають: якщо щось трапилося, то треба телефонувати на ЄГЛ. Люди телефонують і коли трапилася якась аварійна ситуація, і якщо необхідна консультація з питань владних повноважень. З початку цього року оператори вже прийняли більше, ніж 21 тис.  дзвінків. Закликаємо мешканців телефонувати на ЄГЛ, оператори завжди вислухають та допоможуть», — зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько. Він 9 березня чергує по місту. 

Усі звернення від дніпрян приймають 20 операторів. Вони розповідають, що отримують різні дзвінки, інколи навіть дивні. Однак до всіх ставляться з повагою та намагаються допомогти, адже саме цього чекають містяни. 

«Найчастіше до нас звертаються з питаннями аварійного характеру. Серед іншого щодо відсутності водопостачання, засмічення каналізації тощо. У цілому зараз кількість звернень зменшилася, бо є позитивна динаміка зі зменшення аварійних ситуацій. У цілому, кількість звернень збільшується під час опалювального періоду, або якщо є якісь масштабні, незаплановані відключення водопостачання чи інших комунікацій. Тоді кількість звернень зростає до тисячі на добу», – сказав старший оператор Єдиної гарячої лінії ДМР Олексій Босов. 

Єдина гаряча лінія ДМР: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12. 

Також черговий по місту зустрівся з мешканцями будинку по вул. Калиновій, 61 щодо ремонту дитячого майданчика у їхньому дворі. Незабаром у Дніпрі вже розпочнуться ремонти на дитячих та спортивних майданчиках. Нині тривають зустрічі міської влади з мешканцями щодо оновлення того чи іншого обладнання. 

«Цей майданчик ми внесли у перелік тих, які потрібно відремонтувати у цьому році. Він тут в аварійному стані. Є проблеми з висотою певних елементів. Їх потрібно занизити, оскільки діти на них вже травмувалися. Тому зробимо все, аби уникнути таких ситуацій в подальшому», — зазначив Артем Нідєлько. 

Місцева мешканка Анна щодня гуляє на майданчику зі своїм 2-річним сином Захаром. Жінка розповідає, що майданчику вже більше 15 років, і за цей час багато елементів вже зносилися. 

«Тут немає жодної нормальної гойдалки. Пісочниця – це наш жах. Тому ми звернулися до міської влади з проханням оновити нашу дитячу зону. Нам розповіли про подальший ремонт. Я дуже задоволена, що нам зроблять гумове покриття, такого ми навіть не очікували. Радіємо, що будуть оновлені гойдалки, на яких дітям буде безпечно», – каже Анна Руденко. 

Раніше цей майданчик не знаходився на балансі міста, адже був встановлений однією з політичних партій. Торік все обладнання прийняли на позабаланс КП «Розвиток територій міста». Тепер можна розпочати його оновлювати. 

«За погодженням з мешканцями ми демонтуємо одну з трьох гойдалок. Інше обладнання буде відремонтовано. Також вони просили, аби пісочниця була з кришкою, аби закривати її від тварин. Тому ми йдемо назустріч та враховуємо побажання мешканців. Роботи на об’єкті плануємо завершити у серпні», –  розповів директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб. 

Цьогоріч у Дніпрі буде оновлено більше, ніж 70 дитячих та спортивних майданчиків. Всі вони знаходяться в аварійному стані та потребують ремонту.

Читайте також: ТruCAM у Дніпрі: патрульна поліція ловить порушників на новій ділянці