Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вирок у справі замаху на активістку у Дніпрі: чи визнають Олександра Петровського замовником?

Замах на вбивство активістки у Дніпрі. Суд першої інстанції призначив нападникам на Наталію Ешонкулову 11 років позбавлення волі. Судові тяжби тривали майже 3 роки. Втім постраждала стверджує – головні винуватці досі на свободі. Жінка вважає, що це було замовлення одіозного бізнесмена Олександра Петровського, який ще судився із журналістами, аби його не називали кримінальним авторитетом «Наріком». Під час розгляду справи пані Наталя впевнилася у цьому вкотре.

Після 3 років розгляду справи щодо замаху на життя Наталії Ешонкулової судді готови винести вирок. На рішення чекають нападники, захисники і сама постраждала. Головні болі і погіршення здоров’я стали постійним нагадуванням для пані Наталії про події того дня. 

Наталія Ешонкулова вважає, що таким чином від неї хотіли позбутися за активну громадську позицію. Останні роки вона викривала рейдерські схеми у Дніпрі. Жінка зібрала й інших постраждалих. Всі вони називають одні й ті самі імена та самого Олександра «Наріка» Петровського. 

За справу одразу ж взялися правоохоронці та кваліфікували жорстоке побиття активістки як замах на вбивство. 

Резонансною справою зацікавилися навіть в ООН. Про це вони повідомили в одній зі своїх доповідей: «15 липня 2021 року двоє чоловіків жорстоко побили правозахисницю з Дніпра, яка працювала з проблемами корупції, через що вона потрапила до лікарні».

Отже, на лаві підсудних АНД суду опинилися троє чоловіків – Андрій Русак, Андрій Чульський та Руслан Кузьменко. Постраждала каже, що це лише виконавці. А стоїть за цим злочинне угруповання. 

Зокрема, цікавим є те, що одна з адвокаток у цій справі, водночас представляє в іншому процесі Сергія Олійника «Умку», бізнес-партнера Олександра Петровського. 

Наталія Ешонкулова, громадська активістка розповідає:«Найцікавіше, що адвокат Кричетникова, чомусь знає, що проходить у мене на суді, тобто адвокат Кричетникова, яка говорить що Сергій Олійник ніяк не пов’язаний з тими людьми, які на мене напали, із замахом на моє життя, звідки вона знає, що відбувається у мене на процесі, хто доносить цю інформацію».

Адвокати і зовсім стверджують, що Наталія Ешонкулова замовила себе сама. 

«З метою привернення до себе уваги та підняття рейтингу, Ешонкулова запропонувала Чульському підшукати ще особу та зімітувати на неї напад», – каже захисниця обвинуваченого Андрія Русака – Катерина Тертишна.

Суд вочевидь у це не повірив. Та відправив нападників за грати на 11 років. Не допомогла і промова підсудних. 

«Щодо мого цивільного позову, щодо моральної шкоди, то суд присудив кожному з підозрюваних по 300 тисяч гривень компенсації», – зазначає Наталія Ешонкулова.

У адвокатів є 30 днів, аби звернутися до апеляції. Чи вдасться нападникам вийти на свободу та чи визнають Олександра Петровського замовником? Продовжуємо слідкувати за розвитком справи.

Читайте також: Агент рф із Дніпропетровщини намагався втекти до Придністров’я після виконаного завдання