Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Викрав 8-річну дівчинку і тримав під землею

Ввечері 1 березня до відділення поліції надійшло повідомлення про те, що близько 20:00 в одному з сіл Березнегуватської громади Миколаївщини з дому раптово зникла 8-річна дівчинка. Поліцейським рідні заявили, що мають підозри, що дитину міг викрасти колишній співмешканець її бабусі, який тривалий час мешкав разом із сімʼєю.

Правоохоронці обстежили усі будівлі та приміщення селища і його околиці у радіусі 5 км, також оглянули колодязі, лісосмуги, пустирі та поля. Територію відстежили і за допомогою аеророзвідки.

Окрім правоохоронців, до пошуку дитини залучили військових, оперативників, кінологів та мешканців села.

У результаті активних пошуків та вжитих оперативно-розшукових заходів за межами села поліцейські разом із місцевими знайшли замасковану схованку під землею, у якій переховувався зловмисник разом із викраденою дівчинкою.

Дитину поліцейські одразу забрали та відвезли до медичного закладу. Кривдника ж доставили до поліції, де слідчі затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині з дівчинкою працюють психологи.

За процесуального керівництва обласної прокуратури поліцейські повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України.

Слідчі звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: “Замінували” всі школи №3 по Дніпропетровській області