Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Виконком міськради Дніпра готує касаційну скаргу щодо постанови суду про скасування тарифів за паркування

Виконавчий комітет міськради Дніпра готує касаційну скаргу щодо постанови Третього апеляційного адміністративного суду на скасування тарифів за паркування. Про це повідомили у департаменті правового забезпечення міськради.

У Дніпрі відбулось судове засідання у справі № 160/3064/22 про оскарження рішень Виконавчого комітету Дніпровської міської ради щодо затвердження тарифу на послуги з користуванням майданчиками для платного паркування транспортних засобів.

Зокрема, позивач подав до суду апеляційну скаргу, аби визнати протиправним та нечинним:
– рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 13.04.2021 року № 342 «Про деякі затвердження Порядку визначення коефіцієнтів для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі у місті Дніпрі»;
– рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 20.04.2021 року № 410 «Про затвердження коефіцієнтів для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі у місті Дніпрі»;
– рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради від 03.06.2021 року № 573 «Про затвердження тарифів на послуги з користуванням майданчиками для платного паркування транспортних засобів у м. Дніпрі».

Під час судового засідання 28 березня 2023 року апеляційну скаргу позивача задовольнили.

Але виконавчий комітет міськради Дніпра готує касаційну скаргу та найближчим часом подасть її до суду.

Майданчики для паркування є частиною мережі, яка використовується під час дорожнього руху. Тож таке рішення Третього апеляційного суду може погіршити ситуацію на автошляхах. Адже порушення ПДР, зокрема зупинки та стоянки, може нашкодити проїзду в першу чергу медичного, військового та спеціального транспорту.

Читайте також: У Дніпрі частково перекриють Слобожанський проспект: причина