Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Викладачі з Дніпра зустрічають професійне свято в окопах

Змінив указку на автомат і каску. Вчителі Дніпра також боронять Україну від рашистів, і цьогоріч своє професійне свято вперше зустрінуть в окопах. 

Володимир Мусяк, вчитель історії, військовослужбовець ЗСУ: «24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення, і 24 лютого я, і більшість моїх побратимів, ветеранів, були вже у військкоматі. Ми знали що нам робити. І це наш поклик, і це наш борг».

Володимир Мусяк до 24 лютого викладав історію. З початком повномасштабного вторгнення рф пішов на фронт, як і майже 900 його колег.

З лютого і до сьогодні рашисти зруйнували понад 2000 українських шкіл, 11 тисяч вчителів опинилися на окупованих росіянами територіях.
Максим Пашко переїхав до Дніпра з Херсонщини. Попри військовий стан і дистанційне навчання, добивається з учнями високих результатів.

Максим Пашко, викладач фізики, переселенець: «В цьому році моя учениця з міста Херсон отримала бронзову медаль, ось тільки-но повернулася з цієї олімпіади. В цьому році вона проходила онлайн».

А учні, які були змушені виїхати за кордон, опановують знання іноземними мовами. Та навіть звідти продовжують допомагати Збройним силам України.

Максим Пашко, викладач фізики, переселенець: «Велика кількість моїх учнів, навіть ті, що знаходяться за кордоном, перш за все вони відклали всі свої наукові розробки та працюють саме для модифікації нашої зброї, наших захисних механізмів, дронів».

А це дніпровські школярі для свого наставника записують привітання з професійним святом. Чоловік, який зараз на передовій, не приховував емоцій.

На сьогодні у школах Дніпра роботу знайшли 115 вчителів з областей, де тривають бойові дії. У лавах ЗСУ воюють 28 викладачів з Дніпра. Інші на мирній землі навчають дітей дистанційно і беруть участь у різних волонтерських проєктах.