Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вибух на Перемозі у Дніпрі – на допомогу прийшли волонтери

Ірина Булишова та Лілія Артюхіна займаються волонтерською діяльністю вже декілька років. Вони ж одні з перших допомагали після російського теракту на Перемозі 14-го січня. Власну історію цього дня розповіли знімальній групі ДніпроTV.

Лілія проживає поблизу постраждалого будинку на Перемозі.

Бачила вибух на власні очі. Разом з чоловіком були на місці події вже через 10 хвилин.

Допомагати постраждалим почали одразу ж.

«Ми прийшли в перший день в «Штурм» тому що там повинні були бути постраждалі. Потім поїхали на закупки, таке різне: печиво, чай, воду. Таке, щоб купити, щоб можна було людям давати», – пригадує волонтерка Лілія Артюхіна.

Відлучалися тільки на сон. У наступні дні Лілія допомагала ДСНС.

Ірина зізнається – бачити емоції постраждалих, які шукають своїх друзів та рідних – найважче.

«Там була дівчинка, сестру якої знайшли, а племінників ні. Вона всі ці дні була у палатці, з нею були психологи. Це саме важке», – каже волонтерка Лілія Артюхіна.

На місці трагедії допомагала й подруга Лілії – Ірина. Жінка відклала усі свої справи та відразу приїхала.

«Я психолог. Я намагалася допомогти як психолог. Але був хаос, взагалі нічого не зрозуміло. І ми намагалися знайти людей, хто буде як виводити, де буде підтримка людей. А потім вже наступного дня нас попросили привезти допомогу для ДСНС», – розповідає волонтерка Ірина Булишова.

Наразі Лілія та Ірина продовжують волонтерську діяльність. Та щиро сподіваються, що таких трагедій Україна більше ніколи не зазнає.

Читайте також: Як облаштований Пункт незламності на базі школи №88 у Дніпрі.