Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вуличне піаніно: в парку ім.Глоби юнак встановив музичний інструмент

Сцена просто неба. Юний дніпровський піаніст встановив вуличне піаніно для перехожих, щоб кожен мав можливість спробувати себе у ролі виконавця. 

Просто неба лунає «Червона рута» Володимира Івасюка. Олександр віртуозно та захоплено натискає клавіши піаніно.

Олександр Нємцов, піаніст: «Музика — це такий політ, який дозволяє відриватися від землі, від будь-яких проблем і поринути в цей магічний і казковий світ».

Хлопець 11 років займається музикою. Він загорівся ідеєю надати можливість грати всім охочим. Тому разом з другом купив та встановив вуличне піаніно в парку Глоби.

Олександр Нємцов, піаніст: «Я вірю, що кожен може створювати і через цей інструмент дуже гарно проявлятися. Бо для того, щоб вважати себе музикантом, не потрібно закінчувати музичну школу, коледж, потім консерваторію. А тут для тебе є сцена просто неба».

Музичні українські твори у виконанні юного піаніста вражають перехожих.

Ігор, дніпрянин: «Враження зверху, дуже приємне враження. Мій онук також любить, коли на фортепіано грають. Дуже любить класику, особливо марш Штрауса».

Встановлений вуличний інструмент надихає і на навчання, каже Владислав.

Владислав, дніпрянин: «Дуже подобається. Це супер, що додумалися поставити піаніно, щоб люди могли проходити, пограти або потренуватися, або вчитися. Це дуже прекрасно. Я сам тренуюсь і намагаюсь вчитися, але не дуже виходить поки. Але з часом все вийде».

Окрім цього молодий піаніст встановив загальні правила користування для того, щоб піаніно довше послугувало.

Олександр Нємцов, піаніст: «Потрібно дбайливо до нього ставитись, не стукати по клавішах. Також треба закривати кришку, щоб дощ не залив клавіші. В важливо, щоб інструмент не заважав жителям будинків, що знаходяться за проспектом».

Знайти вуличний інструмент можна поблизу колонади на центральному вході до парку ім. Лазаря Глоби.

Читайте також: У Дніпрі слухачі Університету третього віку займаються оздоровчою гімнастикою