Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Втрати, поранення, переживання: Сергій Дівєєв зібрав реалії українців у своїй фотовиставці

Відчуття закарбовані на фото. В одному з університетів Дніпра фотокореспондент Сергій Дівєєв представив 35 світлин, які стали відтворенням реалій українського сьогодення. Фото робив у прифронтових областях. А у об’єктиві його камери опинилися військові, постраждалі від обстрілів, діти війни та знищені окупантами міста нашої країни. Які відчуття викликала виставка у відвідувачів? Дивіться у сюжеті Анастасії Шуляк

Катерина з Маріуполя. Жахи, створені російським агресором бачила на власні очі. Виїхати вдалося у березні 2022, проте спогади залишаться назавжди.

“Коли я їхала по місту, і бачила танки, коли я бачила цю картину мені було дуже важко, мені було дуже страшно.”

Фотокартки, створені Сергієм Дівєєвим, відгукуються у душі Катерини.

“Вони викликають в мене біль, і мені здається для кожного з нас це біль, який проживає кожен українець – це втрати, поранення і переживання за своїх близьких”, – каже студентка Катерина Мащенко.

Перша ілюстрація Сергія Дівєєва після початку повномасштабного вторгнення була зроблена на кордоні Дніпропетровської та Запорізької області — це був ліцей. Загалом на фотовиставці зібрані світлини з 5 прифронтових областей України.

У порівнянні з минулою виставкою, яку фотограф вже презентував у травні, додалося 5 нових ілюстрацій.

“На жаль, приходиться добавляти фотографії з горем людей: це коли йдуть поховання наших бійців, на жаль”, – коментує фотожурналіст Сергій Дівєєв.

На виставку прийшли не лише студенти, а й військові.

“Саме такі виставки , які будуть надихати молодих людей, які будуть нести цей патріотичний рух далі, вони дуже важливі на цьому шляху”, – стверджує Сергій Череватий, заступник командувача ОСУВ «Хортиця» зі стратегічних комунікацій.

Виставка в Університеті митної справи та фінансів триватиме ще 2 тижні. Вхід вільний.

Читайте також: Юні волонтери: школярі з Дніпра зробили понад 100 окопних свічок та обереги