Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вранці 23 січня росіяни атакували Україну 41 ракетою: постраждали житлові квартали

9 загиблих та понад 70 постраждалих внаслідок російської атаки. Таким видався ранок 23 січня для України. Окупанти гатили крилатими, балістичними, авіаційними та зенітними керованими ракетами. Найбільше дісталося Харкову, Києву та Павлограду.

Ранок у Харкові почався з 12 ракетних ударів. Окупанти били по житловим районам міста. Також була пошкоджена будівля пожежної частини.

“Починаючи з 4 години ранку, російські військові здійснили масований ракетний удар по Київському та Салтівському районах міста Харкова. Ракетний удар був здійснений за попередніми даними ракетами типу Х-22, С-300 та Іскандер”, – повідомив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Постраждало більше 30 цивільних об’єктів, переважно багатоповерхівки. Також зруйнований навчальний заклад для дітей хворих на сколіоз. Понад півсотні людей постраждало.

З-під завалів зруйнованого будинку ДСНСники врятували 27 людей. Станом на сьому вечора відомо про 8 загиблих. На столицю комбінований ракетний удар був двома хвилями. Є руйнування приватних будинків, багатоповерхівок та стадіону.

У житловому будинку у Святошинському районі Києва вилучили бойову частину ракети Х-101, яка не розірвалася.

“Загалом, якщо говорити про постраждалих, то 23 людини постраждали, у тому числі 4 дитини. Госпіталізовано було 12 осіб, евакуйовано/врятовано 55 людей. Станом на зараз загиблих немає. За ранок пошкоджено 28 об’єктів, серед яких житлові об’єкти, медичний заклад, навчальний заклад та автомобілі”, – зазначив речник Київської МВА Михайло Шаманов.

Атакували росіяни і Дніпропетровщину. У Павлограді загинула одна жінка.

За даними Повітряних Сил, вранці 23 січня росіяни випустили по Україні 41 ракету. З них 21 – знищили сили ППО.

Читайте також: На Дніпропетровщині поліцейські знешкодили 3 ворожих дрони