Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ворог переслідує 3 цілі: Корбан про ракетно-дроновий терор

– Ось уже який тиждень ворожі атаки по Дніпру та Україні загалом відбуваються щоночі, щодня. За травень випустили вже понад 200 ракет по Україні, таких масованих ударів не було з грудня минулого року. Але при цьому наша ППО стала набагато ефективнішою. Як Ви вважаєте, з чим пов’язаний такий сплеск ракетно-дронового тероризму противника?

– Ворог переслідує тут три цілі. Якщо конкретно позначити, чому вони це роблять і чому вони роблять це з такою інтенсивністю. Три цілі, які вони переслідують, випускаючи таку кількість ракет та дронів територією України.

Перше. Це, безумовно, призупинити чи завадити контрнаступу наших сил оборони, який готується, який не раз анонсувався і який ми всі очікуємо та чуємо з вуст нашого Верховного головнокомандувача та його підлеглих.

Найперша мета – це якимось чином затримати, перешкодити, призупинити, збити всі наші старання Сил оборони з контрнаступу.

Друга мета. Це, безперечно, тероризм. Це, так би мовити, підірвати морально-психологічний стан людей, особливо у містах. Щоб люди не спали ночами, щоб люди мали невдоволення, щоб вони не могли нормально працювати і не могли нормально відпочивати, щоб вони переживали за близьких і дітей. Безумовно, це друга мета – тероризм, який від початку війни, ми бачимо, розвиває російська федерація проти населення України. Це геноцид та тероризм.

І третя – це тактична ціль швидше. Випускаючи таку кількість ракет і дронів територією України, ворог намагається домогтися того, щоб розрядити чи роззброїти нашу протиракетну оборону. Таким чином, при запуску великої кількості цілей, і особливо дронів, які не дорого коштують, ми змушені вистрілювати ракетами, досить дорогими за цими цілями. Таким чином, ворог намагається просто послабити нашу протиракетну оборону.

Ось чому він це робить і навіщо це робить. Це коротко відповідь на Ваше запитання, – сказав Геннадій Корбан в ефірі телемарафону “Інформоборона” на ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі продовжують відновлювати дорожню розмітку задля безпеки водіїв та пішоходів