Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Володимир Зеленський заявив, що необхідна інформаційна мобілізація

Президент України Володимир Зеленський заявив, що журналісти мають пояснювати людям, де брехня і дезинформація, а де – офіційна позиція України.

Маємо підтримувати військових, ЗСУ ведуть тяжкі бої, відбиваючи атаки усією країною. Ворог несе серйозні втрати – і втрати будуть ще більша. Захист працює. Національна солідарність на сьогодні – головна опора української державності.

Ми вже видаємо зброю для захисту нашої землі всім бажаючім – всім, хто має бойовий досвід необхідно терміново прибути до центрів тероборони. 

Нажаль, маємо поранених. Там, де у лікарнях потрібна кров – долучайтесь. 

Від кожного підприємства і підприємця сьогодні залежить, яким буде наше майбутнє. Працюйте і піклуйтесь про своїх робітників.

Нацбанк і всі банки України мають всі ресурси, щоб забезпечити всі потреби українців і України.

Вдячний всім, хто захищає нашу незалежність. Зараз між нами немає опонентів. Ми всі – українці. 

Вдячний всім, хто готовий зі зброєю в руках захищати нашу державу.

Цей ранок увійшов в історію, але для Росії і України – це різні історії. Ми розірвали дипломатичні відносини з агресором. Ми самі вирішуємо наше майбутнє. Росія підло напала на нашу державу. Так само, як це зробила фашистська Німеччина у роки Другої світової війни. Ми з Росією на різних кінцях історії. Громадяни Росії самі будуть обирати, на якому вони шляху. Усі, хто в Росії не втратив совість – час вийти на вулиці з протестами проти війни з Україною. 

Я хочу окремо звернутись до громадян України і Росії російською мовою: я знаю, что информация может до вас не дойти. Но заблокировать историю невозможно.

У кого є родичі в Росії, друзі, журналісти – звертайтесь до них. Вони мають говорити, тоді Росія буде знати прайду.

Дякую. Ми будемо виходити щогодини. Розмовляти з суспільством. Сьогодні це – наша багатомільйонна армія», – наголосив Президент України.