Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Володимир Зеленський у Києві зустрівся з головами урядів Польщі, Чехії та Словенії

Президент України  зустрівся з головою польського уряду Матеушем Моравецьким, віце-прем’єр-міністром Польщі Ярославом Качиньським, Прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою та Прем’єр-міністром Словенії Янезом Яншею, які прибули до Києва. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента України.

Володимир Зеленський подякував очільникам урядів Польщі, Чехії та Словенії за підтримку, яку їхні країни надають Україні, а також за особистий візит до Києва.

«У такий час, коли багато послів покинуло Україну у зв’язку з повномасштабним вторгненням Російської Федерації, ці поважні люди, лідери своїх прекрасних незалежних європейських держав, нічого не бояться, більше бояться за нашу долю, і вони тут, щоб нас підтримати. Це великий мужній, правильний і дружній крок. І я впевнений, що з такими друзями, з такими країнами, з такими сусідами і партнерами ми дійсно зможемо перемогти», – сказав Володимир Зеленський журналістам за результатами зустрічі.

Президент зауважив, що під час перемовин обговорювалися питання гарантій безпеки для України, посилення санкційної політики щодо держави-агресора, а також перспективи членства України у Європейському Союзі.

Співрозмовники торкнулися також планів відбудови нашої країни після завершення військових дій. У цьому контексті важливою є міжнародна допомога у наповненні відповідних фондів відновлення, які вже створив український уряд.

«Ми знаємо стовідсотково, що все, що ми обговорюємо, дійде до тієї позитивної мети для нашої країни, нашої безпеки та нашого майбутнього», – наголосив Глава держави.