Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вокальна психотерапія: у Дніпрі «лікують» українськими піснями

У Дніпрі «лікують» українськими піснями. Після двох з половиною місяців занять гарно співають навіть ті, хто думав, що не має голосу і слуху. ДніпроTV продовжує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті. Історія п’ятнадцята: «Українська пісня як порятунок».

Навесні Євгенія вирішила проводити заняття з вокальної терапії. Сформувала групу з волонтерів та переселенок. На початку занять — дихальні та голосові вправи.

Євгенія Карельська, викладачка вокалу: «Якщо ми знаходимось у стані тривоги, ми робимо вправу, яка нас зможе заспокоїти. Якщо в нас є стан гніву, люті, нам треба зробити вправи, які допоможуть нам м’яко відпустити ці емоції».

Якщо у людини апатія, їй пропонують зробити енергійні вправи. Потім співають українські пісні. У жінок вже покращився психоемоційний стан.

Євгенія Карельська, викладачка вокалу: «Українська пісня, вона допомагає нам жити і йти до нашої перемоги. Українська нація — це дуже співоча нація».

Ольга — переселенка з Донецької області. З квітня проживає у Дніпрі. Вдома викладала у музичній школі. На заняттях отримала новий досвід.

Ольга Гусєва, переселенка з Покровська: «Є такі моменти, яких я не знала. Я вдячна, що вона розказала, поділилася цим. Як повернусь додому, то в мене буде щось нове таке. Привезу з собою».

Жінки вже записали пісню у професійній студії і зняли кліп на пісню «В нашому серці».