Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вода для 300 тисяч жителів Дніпропетровщини: «Дніпро – Західний Донбас» передають у власність тергромад

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт №6060, який дозволить передати підприємство «Дніпро – Західний Донбас» з державної власності у спільну власність територіальних громад. Про це повідомив голова ДОР Микола Лукашук.

Торік цей законопроєкт напрацювала Дніпропетровська обласна рада разом з народними депутатами України.

«Крок за кроком йдемо до вирішення питання водопостачання для 300 тисяч жителів Дніпропетровщини», – Микола Лукашук.

Він пояснив, чому ця предача ДЗД на баланс обласної ради важлива: «Нагадаю, підприємство давно має значні борги, через які водоканал часто відключали від електропостачання. Зупинялася його робота – зупинялася подача води в оселі мешканців області. 300 тисяч людей в Синельниківському та Павлоградському районах Дніпропетровщини були заручниками ситуації. Для мене особисто це було дикістю»

Очільник облради наголосив, що у планах – не лише прийняти ДЗД у спільну власність громад, а й провести масштабну роботу з реструктуризації боргів і повну реконструкцію потужностей водоканалу.

Роботу над законопроєктом почали ще торік. Очікували його прийняття, втім повномасштабна війна ці плани змінила, розгляд було відкладено.

Читайте також: Філатов підписав меморандум для партнерства і співробітництва Дніпра із Осакою — одним із промислово-комерційних центрів Японії та світу.