Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Владислав Тішин прославив наше місто на міжнародному музичному конкурсі в Швейцарії


Це звичайна пострадянська будівля, та треба лиш підійти ближче і почути –  як звідти линуть чудові звуки.


Музична школа номер 3 – тут навчається близько трьохсот маленьких дніпровських талантів. Один з них – Владислав – зірка міжнародного рівня. Хлопчику всього чотирнадцять, а він вже обрав свою майбутню професію, і навіть виступає у Європі.

«Начал выигрывать на конкурсах, у меня стало получатся. Я уверен, что это гены, потому что мои родители музыканты»,- розповідає музикант Владислав Тішин.

Хлопця оточує музика ще з пелюшок, бо мама з татом – професійні музиканти. Ще у шість рочків вони відвели сина до музичної школи і все закрутилося.

«Инструмент пришлось приобрести. Дороговато, конечно, но это того стоило», – розповідає тато Олександр Тішин.

Весь минулий рік Влад не вилазив з музичного класу. Працював майже щодня і брав усі перші місця на олімпіадах. Саме тому його і обрали представляти Дніпро на міжнародному фестивалі «Корабель толерантності», що пройшов у Швейцарії.

«Нам позвонили с горсовета и предложили нашему ребенку там поучаствовать», – пригадує батько хлопця.

«Корабель толерантності» –  це фестиваль першого класу, де виступають лише обдаровані. Там немає ані призових місць, ані медалей. Сам факт участі – вже є нагородою.

«Сам уровень фестиваля, его участников – это настолько все профессионально. Когда ребёнок выступил на таком концерте, он стал на голову выше», – радіє мати Олена Тішина

«Море удовольствия, куча новых друзей и впечатлений», – ділиться музикант Владислав Тішин

Та відправити дитину на такий фестиваль, для звичайної української сім’ї – це занадто дорого.

 «С поддержки нашего горсовета это оказалось доступным. Именно благодаря им, у нас все получилось. А поддержка была всесторонней: моральной и материальной», – розповідає мати Олена Тішина.

Після такої події у своєму житті Влад точно знає, що стане професійним музикантом. А на питання, що ж  для тебе музика, хлопець не поспішає відповідати. Каже – це особисте.

«Я не знаю, как это описать. У меня ком в горле», – ділиться Владислав.