Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Віталій Кличко показав наслідки ракетного удару по Києву: є загиблий

28 квітня ракети влучили у 25-поверховий житловий будинок в Шевченківському районі столиці. Міський голова Києва Віталій Кличко показав наслідки обстрілу.

«Київ продовжує перебувати під прицілом ворога. Вчорашня атака, ракети в мирні будинки – тому свідчення. Рятувальники розібрали завали в багатоповерховому будинку в Шевченківському районі. Він – новий і ще малонаселений, тому там було небагато мешканців», – повідомив Віталій Кличко.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/04/img_6113-1.mp4

За його словами, є один загиблий і постраждалі. «Тільки що рятувальники, які продовжують обстеження і розбір завалів житлового будинку в Шевченківському районі, куди вчора влучила ракета, виявили тіло загиблого. Ще 4 людей госпіталізували. Усього за понад 2 місяці варварського вторгнення росії в столиці поранені 435 мирних жителів. Трохи більше 100 загинули, серед них – 4 дитини», – заявив мер міста.

Що говорять про обстріл в Україні

Нагадаємо, що вчорашній обстріл столиці відбувся у той час, коли у місті перебували генсек ООН Антоніу Гутерріш і прем’єр Болгарії Кирил Петков. За словами Президента України Володимира Зеленського, росія обстріляла Київ «одразу» після завершення його перемовин із Ґутеррішем

«Одразу після завершення наших перемовин у Києві, у місто полетіли російські ракети. І це багато говорить про справжнє ставлення росії до глобальних інституцій. Про намагання російського керівництва принизити ООН і все, що уособлює Організація. А отже, це вимагає відповідної потужної реакції», – заявив очільник держави.

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав ракетні удари рашистів по Києву «листівкою з Москви» для Генсека ООН. Про це він написав у Twitter.

«Ракетні удари по центру столиці під час офіційного візиту Генерального секретаря. Ще позавчора Антоніу Гутерреш сидів за довгим столом в Кремлі, а сьогодні в кілометрі від нього лунають вибухи. Листівка з Москви? Нагадайте, чому Росія досі займає крісло в Раді безпеки ООН?», – запитав Подоляк.

Як це коментує світ

Відомо, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш шокований ударами по Києву. Про це написав у Твіттері журналіст ВВС Бен Браун, який спілкувався з Гутеррешем.

«Генеральний секретар ООН каже, що шокований ракетним ударом росії по Києву в той час, як він перебуває в місті для переговорів з президентом Зеленським. Україна називає це огидним актом варварства та «вітальною листівкою» з Москви», – повідомив Браун.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель також засудив обстріл Києва. Про це він повідомив у Твіттері.

«Росія знову продемонструвала своє кричуще нехтування міжнародним правом, бомбардуючи Київ під час присутності генсека ООН Антоніу Гутерреша й прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова», – написав Боррель.