Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Він нас шантажує, вимкнув ліфт та світло”: скандал в будинку ОСББ у Дніпрі

Вимкнув ліфт та світло у під’їздах. З такою проблемою стикнулися жителі будинку ОСББ на Набережній Перемоги. Голова об’єднання не порозумівся з людьми і вирішив “відрізати” всіх від можливостей комфортно пересуватися домом. Що стало причиною такого скандалу?

Звичайний дев’ятиповерховий будинок на Набережній Перемоги. Тут голова ОСББ вирішив вимкнули ліфт та світло у всіх під’їздах. Збентежені мешканці не розуміли причину такого вчинку та були вимушені терпіти незручності. Пана Ліна вимушена була з 9 поверху спускатися пішки.

“Мені потрібно було до лікаря, перевірити легені. І ось мені потрібно було цими поверхами ходити, я ледве дійшла. Мені вже 83 роки, і я маю ходити кланятися. Він – господар, а ми – нім. Свої умови висуває, які нас не влаштовують”.

За словами мешканців, неприємна ситуація склалася через підняття тарифу за утримання будинку. З 5 гривень за квадратний метр голова ОСББ запропонував платити 9.60. Та жителі вважають це необ’єктивно завищеною ціною.

Натомість голова ОСББ і відключив ліфти та світло в усіх під’їздах.

Проте ця ситуація — не єдина. За словами жителів, голова ОСББ зачинив на замки підвали та взагалі не турбувався утриманням будинку.

Нам вдалося додзвонитися до голови ОСББ Володимира, аби дізнатися, що провокувало таку поведінку.

– Не хочу цим займатися.
– Тобто ви вже не хочете бути головою правління?
– Ні, звісно. І ті жителі, які вас визивали вони це прекрасно знають, і їм було сказано, щоб вони шукали мені заміну.

Як пояснив Володимир, підняття тарифу було головною умовою, аби залишитися на посаді. Інакше він не хоче далі виконувати обов’язки.

Будь-які дії голови правління є законними, якщо вони регламентовані статутом або прийняті на загальних зборах чи зборах правління, кажуть у департаменті з питань самоорганізації населення.

“Однак, якщо голова правління не має жодної підстави, наприклад, рішення загальних зборів, рішення правління, бо ті не регламентовані статутом, то дійсно такі дії є неправомірними, тому що мешканці сплачують за отримані послуги і вони мають повне право отримувати їх належні якості, належному стані, і можуть звернутися до суду, якщо буде відключення”, – пояснює представниця департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Марина Ковальчук.

У разі, якщо мешканці не мають альтернативи голові ОСББ, рішення теж є:

“Або будинок може ліквідувати ОСББ і перейти до комунального міського управління, будинок може найняти приватного управителя за договором, або найкращий варіант – знайти ту людину, яка зможе взяти на себе такі обов’язки голови правління”.

Мешканці будинку кажуть, хочуть лише одного, аби все було за правилами та законом. Тож все ж вимушені шукати заміну голові ОСББ.

Читайте також: На Нікопольщині внаслідок ворожого обстрілу постраждали 6 людей