Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Військовослужбовця із Кривого Рогу судитимуть за хабар

За три тисячі доларів військовий із Кривого Рогу хотів, щоб лікар допоміг йому звільнитися від служби. Під час передачі грошей поліція затримала 42-річного чоловіка, повідомляють у Нацполіції Одеської області.

Військовослужбовець однієї з військових частин у Кривому Розі пропонував лікареві з Одеської області гроші, щоб той посприяв перед головою військово-лікарської комісії місцевого військового медичного закладу визнати його непридатним до служби. За цю послугу правопорушник пропонував медику три тисячі доларів США. 

Фігуранта правоохоронці «схопили за руку» одразу після передачі коштів медпрацівникові. Речові докази поліцейські вилучили.

Військовослужбовцю оголосили підозру в пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Цей злочин передбачений частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром майже 200 тисяч гривень. Слідство триває.

Читайте також: Ворог накрив вогнем Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровщини: удари були з різної зброї