Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Військові рейки Дніпра: в першу чергу — критичні потреби, ігрові майданчики пізніше

Голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан в етері каналу ДніпроTV розповів про пріоритети у задоволенні потреб містян та найдивніші запити від мешканців міста.

У вашому телеграм-каналі часто можна знайти запит на те, щоб привести до ладу дитячий майданчик. Як правило, щодо них рекомендують зв’язатися з місцевим депутатом міськради. Але, на жаль, багато депутатів працюють настільки ефективно для нас, що люди не знають навіть їхніх прізвищ. І деякі ігрові майданчики майже півстоліття без ремонту. Чи є спосіб системно вирішити проблему принаймні з ремонтом хоча б майданчиків у найжахливішому стані?

— На жаль, поки що це не пріоритетні питання. Я буду говорити чесно. Я розумію, що люди звертаються з різними запитами, а не лише щодо майданчиків. Але є більш нагальні питання. Це житлові проблеми, проблеми дахів, комунікації. Люди відчувають постійні труднощі. У нас старий житловий фонд, і більше запитів — це все-таки вода, тепло, електроенергія — те, що турбує людей, що є їхньою життєвою необхідністю.

Багато питань, пов’язаних із обрізанням дерев, закриттям люків, стан дитячих майданчиків. Ми намагаємось вирішити ці проблеми, наскільки це можливо. Знаєте, зараз багато хто каже: це не на часі. Це робити не на часі, те не на часі, будувати спортивні майданчики. Тому тут підхід дуже диференційований, дуже акуратний. Для того, щоб все-таки задовольнити людей принаймні в деякому обсязі.

Тому частина грошей на червневій сесії була виділена для ремонту ігрових майданчиків. Деякі обсяги дитячих майданчиків будуть відремонтовані. Я не можу сказати який — це повинно бути уточнено безпосередньо у виконавчих органів мерії. Але я точно знаю, що деякі гроші на майданчики були виділені, і майданчики ремонтуються.

У людей дуже багато побажань. Велике місто. У нас багато проблем. Особливо в той час, коли відбувається війна. І тому на перший план поставлені КРИТИЧНІ ПРОБЛЕМИ.

Критичні потреби поставлені в першу чергу, і гроші на них будуть виділятися насамперед. Тоді все інше — на жаль, поки що за залишковим принципом. У цьому також є своєрідний перехід на військові рейки.

Тому люди також повинні розуміти та визначати пріоритети так само, як міська влада, мер, виходячи з потреб людей, критичних потреб. Тобто на першому місці — задоволеність критичних потреб наших мешканців, наших людей. Тоді все інше.

— Але звернень до вас тисячі, і серед них, мабуть, є деякі нетипові запити, скарги. Чи можете ви згадати щось особливо дивовижне?

— Ви знаєте, були різні скарги. Десь скаржаться, що, наприклад, голосно мийка працює. Дуже часто скаржаться на те, що водії ганяють по вулиці Вернадського. Там дуже вузька дорога, і багато людей з дітьми проходять і переживають, що може статися якась аварія. До речі, є багато запитів на соціальну допомогу. Люди просять виділити їм гроші, допомогти в лікуванні. Навіть іноді просять якійсь людині з інвалідністю принести їжу. І так далі. Ось такі речі, ми спочатку звертаємо увагу на них.

Іноді є дуже смішні запити, але знову ж таки — нам потрібно встановити пріоритети в цьому, тому ми намагаємось обробити те, що потрібно людям в першу чергу.

Читайте також: У Дніпрі у парку Зелений Гай КП ремонтують тротуарне покриття