Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Військові дії, цінності, агресія: дуже успішна актуальна вистава у Дніпровському драматичному молодіжному театрі “Віримо!”

Заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов під час інспекційного об’їзду відвідав драматичний молодіжний театр «Віримо!». Візит чергового припав на репетицію однієї з найвідоміших вистав театру «Біла пошесть». Він упевнився, що трупа має все необхідне для театральної діяльності. А також за дорученням міського голови Бориса Філатова за багаторічну плідну діяльність та високий професіоналізм Євген Хорошилов привітав колектив театру та вручив відповідну відзнаку.

«Біла пошесть» за мотивами п’єси Карела Чапека «Біла хвороба» – це унікальний твір, який дуже добре лягає в парадигму сьогоднішніх подій в Україні. Військові дії, цінності, агресія. Все це дуже якісно розкривається в цій виставі та аналізується. Вистава дуже успішна у Дніпрі, всі квитки розкуплено. Також заплановані гастролі з цією виставою, в тому числі і закордоном», – прокоментував Євген Хорошилов.

«За сюжетом п’єси на Землі починається пандемія, яка прийшла з Китаю. Вірус вражає людей від 45 років. І потім починається війна. Ця п’єса була написана в 1937 році, як бачимо, вона дуже пророча. Для мене як керівника цінно, що задіяні всі актори – 20 артистів. Всі вони  виконують декілька ролей, адже багато дійових осіб», – поділився директор-художній керівник Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!», заслужений діяч мистецтв України Володимир Петренко.

Читайте також: «Можна проводити лекції, тренінги та майстер-класи»: в Дніпрі у «Шиннику» облаштували сучасний освітній простір ArtHub.