Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Війська рф знищують природні заповідники України

Під загрозою — 200 територій Смарагдової мережі площею 2,9 млн га.

Через військові дії окупанта 900 заповідних територій України сьогодні перебувають в небезпеці. Про це повідомили у міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Це 1,2 млн га або близько 30% площі всіх природоохоронних територій України. Тут ростуть тисячі видів рослин, які занесені до Червоної книги України і охороняються законом. Бойові дії порушують спокій диких тварин. Вони або гинуть, або намагаються втекти з гарячих точок», – йдеться у повідомленні.

Під загрозою знищення наразі знаходяться:

Наприклад, до Смарагдової мережі обирають території, що мають певні характеристики. Такі, як наявність особливих природних оселищ (біотопів), або які є місцем існування рослин і тварин, які оберігаються в межах Європи. Ось наші «смарагди»:

«Близько 5 тисяч працівників природньо-заповідного фонду щодня роблять все можливе, щоб захистити та зберегти українську природу. А ще там, де це можливо, допомагають людям, які були вимушені тікати від «російського миру». Так, на природоохоронних територіях вже знайшли прихисток майже 15 тисяч тимчасових переселенців», – повідомили у міністерстві.

Читайте також: Окупанти обстріляли Синельниківській район: зруйновано склад з зерном