Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Війська рф обстріляли цивільну та енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини: поранено дитину – розпочато розслідування

За даними слідства, в ніч на 12 жовтня 2022 року військовослужбовці країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню Нікополя. Внаслідок ворожого обстрілу троє місцевих мешканців отримали поранення, серед них 6-річна дитина. Пошкоджень зазнали приватні та багатоповерхові житлові будинки, господарчі споруди,  два підприємства, дитячий садок, ліцей, лікарня, магазини, лінії електропередач, газопровід. Про це повідомляє преслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Також на ранок окупанти здійснили обстріл енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі. Інформація щодо руйнування уточнюється.

«Будь-які військові об’єкти на цих територіях відсутні», – наголошують у прокуратурі.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Жовтоводської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).

Читайте також: Перша партія автобусів, які Дніпру передала столиця, вийшли на маршрути 101-К и 146-К