Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відвідати майстер-класи та поринути у світ книги можна у Централізованій системі публічних бібліотек для дорослих у Дніпрі

Чергова по місту Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики, перевірила реалізацію програми розвитку культури у Дніпрі. Вона завітала до Дніпровського міського комунального закладу культури “Централізована система публічних бібліотек для дорослих”, яка має найпростіше укриття місткістю на 100 осіб.

Тут влаштовують чимало різних заходів для дітей і дорослих. Кожен поверх бібліотеки пропонує відвідувачам різні лекції та майстер-класи. Зокрема, на першому сьогодні проходив майстер-клас з вироблення ляльки-мотанки, а також лекція про те, наскільки це важливий оберіг для українців. На третьому поверсі — лекційна зала. Сьогодні там співробітникам бібліотеки розказували про соціальні мережі: їх правила та можливості.

Активно використовувати соціальні мережі для просування послуг бібліотек — таке завдання було від міського голови Дніпра Бориса Філатова. Отже, чергова по місту перевірила  і цей напрям роботи. Співробітників навчають, як краще користуватись соцмережами, бо на сьогодні вони є потужним інструментом у взаємодії бібліотекарів із читачами.

«Також відвідали локацію, яка присвячена весні та теплу. Там поєднали мистецтво та літературу: під читання оповідань про весну діти створювали весняні картини. Такий мистецький майстер-клас  надихає на створення чудових весняних робіт. Усі ці заходи ми реалізовуємо в межах програми розвитку культури у Дніпрі. Цю програму ми проводимо та наповнюємо за дорученням Бориса Філатова. Всі заходи в межах цієї програми проходять у цій бібліотеці, бо тут є найпростіше укриття, яке має відповідні акти від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. І коли звучить сигнал тривоги, всі відвідувачі та працівники можуть спуститись у це укриття. Воно розраховане на 100 осіб», — підсумувала Ксенія Сушко.  

Читайте також: У Дніпрі у СК “Олімпійські резерви” проходять змагання з дзюдо та бадмінтону.