Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відшкодування за пошкоджене житло: у Дніпрі спростили процедуру видачі копій свідоцтв про право власності

Черговий по місту Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР, перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо спрощення процедури видачі дублікатів свідоцтв про право власності мешканцям приватизованих квартир у постраждалих від обстрілів будинках, що в майбутньому знадобляться для відшкодувань. В межах чергування він відвідав управління обліку, приватизації та розподілу житлового фонду.

Приватизація — це безоплатна передача державного житлового фонду в приватну власність, громадянам України.

«У 2023 році виповнюється 30 років відтоді, як розпочався процес приватизації державного житлового фонду, і за 30 років приватизовано більш ніж 90% житлового фонду міста, що підлягає приватизації. До об’єктів приватизації належать квартири багатоквартирних будинків, житлові блоки (секції), кімнати у квартирах та одноквартирних будинках, одноквартирні будинки, житлові приміщення в гуртожитках (житлові кімнати)», — зазначила начальниця відділу приватизації Юлія Бобровник.

Під час воєнного стану питання приватизації стає ще більш важливим, оскільки без права власності буде дуже складно отримати відшкодування.

Станом на сьогодні усі мешканці будинку № 118 на Набережній Перемоги, що звернулись до департаменту, вже отримали дублікати документів щодо права власності.

Читайе також: Добровільно співпрацював з окупантами: на Дніпропетровщині судитимуть агента генштабу зс рф