Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відомий письменник Сашко Дерманський завітав до Дніпра та презентував свою книгу маленьким містянам

Українська література продовжує поповнюватись талановитими письменниками й їх творами, які додають до дитячої шкільної програми. У Дніпрі пройшла зустріч дітей й батьків з одним із відомих авторів сучасності. 

Сашко Дерманський пише вже 20 років. Зрозумів, що хоче займатися творчістю ще за часів студентства. Вперше написав вірші для малечі, які потім опублікували в дитячому журналі в 2001 році. Відтоді впевнений: це справа його життя.
На зустрічі з малечею в Дніпрі презентував себе та свої новинки, як, наприклад, книжка «Клуб врятованих, непухнасті історії», яка вийшла цьогоріч. У ній 10 історій про чотирилапих і їхню долі в умовах війни.

Сашко Дерманський, письменник: «Родина з Краматорська вивезла із собою в своїй маленькій машині 17 своїх тварин, нікого не залишили. Як корівку, яка була поранена, якій відірвало ногу, господарі не здали на м’ясо, як зазвичай роблять у селі з тваринами, які не мають шансів на життя, а привезли в лікарню, щоб її приспали. А їй там зробили операцію і зробили протез. Історії, які свідчать про те, що ми люди, які дають надію».

Зізнається: ця книжка відрізняється від інших, адже тут багато суму. Проте, разом з цим — багато надії.

Ольга, дніпрянка: «Ми такого ще не читали. Це збірка, що стосується тварин, які постраждали внаслідок військової агресії. Сину вже 7 років, і він наразі вже розуміє, що це таке. І я бачила, як він уважно слухав і радів, коли знайшовся цей песик. Тому, якщо буде така можливість, я залюбки куплю цю книжку, щоб з ним читати».

Гліб, школяр: «У них був котик і собачка, вівчарка. Вони казали, що в них було дві собачки, вони були схожі. І у собачки, як листки лопуха вушка були».

Захід пройшов у центральній міській бібліотеці.

Юлія Бардукова, директорка КЗК Дніпровські міські публічні бібліотеки ДМР: «На початку року в нас вже було багато українських письменників — і Ксенія Фукс, і Альохін, зараз Сашко Дерманський. Були і місцеві письменники. Ми проводимо такі зустрічі. На листопад ми проводимо переговори. Поки що я не можу сказати точно, але є сюрприз для читачів з відомою українською письменницею».

Сашко Дерманський приїжджав до Дніпра вперше, але запевнив: із задоволенням завітав би знов.

Читайте також: Осіннє свято: День яблука відзначили в Дніпрі

https://www.youtube.com/watch?v=IpRUCKx7FE0