Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відновлення та модернізація мереж зовнішнього освітлення, ремонт автошляхів Дніпра та безпека містян: звіт чергового по місту

Безпечно і з комфортом. У Дніпрі перевірили, як тривають роботи по відновленню та модернізації зовнішнього освітлення у дворах міста, ремонту доріг та як дбають про модульні укриття.

В одному з дворів по вулиці Інженерній кипить робота. Майстри облаштовують нове освітлення.

Андрій Алексєєв, начальник експлуатаційно-технічного району №2 КП «Міськсвітло» ДМР: «Було демонтовано одну опору стару та змонтовано додаткових дві. Загалом тут три опори. Також відбувається монтаж 6 штук кронштейнів, також 6 штук світильників, та буде змонтовано приблизно 120 метрів дроту».

Заміну проводять в межах програми «Місто без окраїн».

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Приділяється значна увага, одна з основних, — безпеці громадян. Освітлення вуличної мережі, дворових територій як у центрі міста, так і на його околицях».

У сусідньому дворі теж працює техніка. Тут проводять комплексний ремонт.

Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Повністю замінюється бордюрний камінь з відповідним заниженням у входах до під’їздів, замінюється асфальтне покриття біля входів та на дорозі».

Замінили вже приблизно 700 метрів бордюрного каменю і наразі готуються до асфальтування.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «За дорученням міського голови, основна увага приділена таким роботам, не тільки основним магістралям міста, а й внутрішньоквартальним дорогам».

Далі черговий по місту перевірив, як доглядають за модульним укриттям і його доступність для містян. Прибирання тут проводять щоденно.

Світлана Літвінова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «В деяких місцях, особливо в центрі, укриття прибирається 2 рази на день. Змінюємо пакети на урнах для сміття, через день проводяться роботи з відкачки та миття біотуалетів».

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Як бачимо, тут все нормально. Є лампи освітлення, яке вмикається ввечері, біотуалет прибраний, все чисте й відкрите. Все тут в порядку».

Загалом по Дніпру встановлено 58 подібних укриттів. До кінця поточного року міськрада планує встановити ще біля пів сотні.

Читайте також: Філатов наголосив на розбудові соціального простору у Дніпрі. Місто надає підтримку всім людям, які цього потребують