Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відновлення освітлення, дорожнього покриття та перевірка бетонних укриттів: комунальники Дніпра звітують про роботу

Черговий по місту, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик перевірив виконання доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо відновлення зовнішнього освітлення, робіт з ямкового ремонту доріг та утримання бетонних укриттів. Задля цього черговий перевірив кілька міських локацій.

Модернізація та утримання мереж зовнішнього освітлення — одне з головних питань, що стоїть перед комунальниками Дніпра. КП «Міськсвітло» за програмою «Безпечне місто» виконує роботи з відновлення освітлення по вул. Криворізькій.

Андрій Олексіїв, начальник експлуатаційно-технічного району №2 КП «Міськсвітло»: «На даний час встановлено 4 опори, 8 кронштейнів, 8 світильників, 210 м самонесучого проводу. Минулого тижня розпочали роботи, сьогодні маємо закінчити та надати освітлення в даному дворі».

Подібні роботи виконують у всіх районах, аби містянам ввечері було комфортно перебувати на вулиці.

Олексій Самілик ,заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Такого по місту проводиться дуже багато. Наприклад, ведуться роботи по вул. Робоча,83, 85,87. Нещодавно завершили роботи на ж/м Придніпровськ. Це ЛЕД світлиьники економічні — такі, як вимагає цей час».

Також у Дніпрі активно ведуться роботи з відновлення асфальтного покриття. Цьогоріч на поточний ремонт вулично-шляхової мережі з міського бюджету виділили 450 мільйонів гривень.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Дуже багато таких робіт проводиться в центрі міста — проспекти Л. Українки, Дмитра Яворницького, Гагаріна, Дмитра Скоробогатого. При виконанні робіт враховуються всі технологічні параметри. Також відбувається облаштування тротуарного покриття, і при виконанні цих робіт враховуються потреби маломобільних груп».

Під час чергування проінспектували роботи на проспекті Лесі Українки.

Дмитро Бичко, майстер виробничої ділянки: «На цій локаці виконується ямковий ремонт поточний, замінюється застаріле асфальтне покриття. Вибираються аварійні ділянки, вирізаються, вибирається зріз, потім продувається, обробляється емульсією і вкладається асфальт. Ямки ми не залишаємо. Тобто сьогодні ми вирізали — сьогодні і закрили».

Такі роботи виконуються у всій центральній частині міста, тож водіїв просять ставитися з розумінням.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Це ускладнює дорожній рух. Але треба трішки потерпіти і все буде добре».

Наступним етапом чергування стала перевірка утримання захисного бетонного укриття. У 2022 році такі споруди встановили біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей.

Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Захисне укриття слугує захистом від уламків, вибухової хвилі. Облаштовані сидіннями, освітленням. Освітлення включається автоматично із зовнішнім освітленням на вулиці».

Минулого року встановили 36 укриттів різних типів, у 2023 ще 22. Загалом у різних районах міста встановлено 58 модульних захисних споруд.

Світлана Литвінова, начальниця управління департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Щодня ми виконуємо рооти з їх прибирання. Біля кожного укриття розташовані біотуалети, які обслуговуються через день. Там де потрібно — кожного дня. Прибирання виконуються зранку і ввечері».

Щоденно комунальники знаходять у спорудах велику купу сміття — пляшки, обгортки тощо. Тож звертаються до дніпрян з проханням не утворювати смітників в укриттях та використовувати біотуалети за призначенням.

Читайте також: У Дніпрі відновлюють стадіон та заклади освіти, які постраждали від ракетного удару 26 травня