Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відновлення доріг у Дніпрі: комунальники працюють вдень та вночі

Завдяки сприятливим погодним умовам, наші комунальники продовжують доглядати за міським дорожнім покриттям. Роботи тривають вдень та вночі, аби дніпрянам було комфортно пересуватись вулицями міста. 

Олександра Михальчук, журналістка: «Здавалось би, звичайна фарба на дорозі. А чи знали ви, що для її нанесення є ряд необхідних умов?»

У Дніпрі розпочався сезон нанесення дорожньої розмітки. На перетині вулиць Воскресенська та Святослава Хороброго оновлюють пішохідні переходи. Однак, цього разу замість звичної фарби розмітку наносять рідким пластиком. Він більш стійкий до стирання.
Андрій працює у цій сфері понад 5 років, тому гарно знає, з якими складнощами можна зіткнутися під час роботи.

Андрій, фахівець роботи з дорожнім покриттям: «Здебільшого ми працюємо вночі. Зараз, у воєнний стан, важко з освітленням, а також трохи з адекватністю водіїв. Всі водії вважають, що вони праві, й вони працюють, а ми ні. Дуже багато специфічних, скажемо так, питань. Основне — температура. Перед тим, як ми починаємо працювати — дуже велика запиленість. В нас є спеціальне обладнання, ми продуваємо. Ще зранку дуже багато поливають й прибирають дороги. Нам необхідно все це діло просушити, прибрати й підготувати дорогу». 

Рідкий пластик також у своєму складі має елементи, що відбивають світло фар авто й промені сонця. Окрім цього, після нанесення пластику на дорожнє покриття, його додатково посипають світловідбиваючим піском. У темну годину доби це допомагає водіям краще орієнтуватися в місті.

Михайло Солярчин, начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР: «Планується у цьому році нанести 200 км розмітки — це 1,1; 11,3; 1,5. Це розмітка по смугах розділення. Пішохідних переходів планується до 4 000 кв м. Це тільки пластиком». 

В районі вулиці Титова також активно працюють над усуненням аварійних ямковостей.

Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Роботи на минулому тижні виконувались на вулиці Титова. Зараз вони завершуються й переходимо на проспект Олександра Поля. На ньому будуть виконані роботи маленькою фрезою, виконуючи усунення саме аварійної ямковості, так як проспект у відносно хорошому стані. На ньому за минулий рік —  у минулому році, нагадаю, ми не виконували ремонтні роботи по городу — з’явилась ямковість, і вона потребує ліквідації». 

Марспет ремонтує дорожнє покриття ще з 2010 року. Розповідає про тонкощі своєї роботи.

Марспет Оганян, прораб: «По-перше, необхідно встановити дорожні знаки для того, щоб міський транспорт міг нас об’їхати. Після цього заїжджає наша техніка, дорожня фреза. Вона фрезерує дорожнє покриття, після чого йде промазування клеєм і чекаємо на асфальтобетонне покриття. Асфальтуємо, укатуємо асфальт». 

Роботи по усуненню аварійних ямковостей по місту триватимуть до початку зими.

Читайте також: Реабілітація в дії: в дніпровській лікарні надають допомогу як цивільним, так і пораненим військовим