Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відмовлятимуть тим, хто вважається заможним. Зміни до порядку надання допомоги на проживання ВПО

З 1 березня Кабмін перестав нараховувати допомогу переселенцям деяких категорій. Автоматично виплати продовжили лише небагатьом ВПО. Як зазначають урядовці, принцип нарахування допомоги переглядають, щоб мотивувати переселенців працевлаштовуватися і знизити соціальне навантаження на державу.

Новина про відміну виплат переселенку з Харківщини Юлію Лаврову засмутила. Жінка втратила дім і роботу. Тож потребує підтримки.

“Отримувала я ці кошти на дитину 3 тисячі і на мене 2 тисячі. Дуже збентежена, для мене на даний час це гроші, які мені потрібні на оренду житла, бо я ВПО”, – каже переселенка Юлія Лаврова.

З 1 березня 2024 року Кабмін переглянув механізм нарахування виплат ВПО. Фінансову допомогу не отримають люди, яких вважатимуть достатньо заможними. Зокрема, не виплачуватимуть:

Рішення прийматимуть по кожній окремій родині.

“Допомога призначатиметься тільки з урахуванням доходів сімї. Не можна сказати, що людина прийшла і одразу все призначили, проходять перевірки. І якщо все добре – протягом 10 днів з подачі повного пакету документів, справу розглядають і направляють на виплату”, – повідомила заступниця начальника відділу Лівобережного управління соцзахисту населення ДМР Ірина Стасік.

Водночас з 1 березня автоматично подовжать допомогу на півроку найбільш уразливим категоріям переселенців:

Решті ВПО з березня допомога не буде нараховуватися автоматично. Але вони можуть звернутися до органів соціального захисту, щоб продовжити отримання виплати. Право на це мають наступні категорії:

Юлії Лавровій подовжили виплати. Жінка надала необхідні документи у Лівобережний ЦНАП.

На сьогодні у Дніпрі автоматично продовжено виплати майже 30 тисячам ВПО. Всього на сьогодні уДніпрі  проживають майже 180 тисяч внутрішньо перемішених осіб.

Читайте також: Ціни на шоколад б’ють рекорди: що кажуть кондитери?