Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відмова вступу до ЄС буде розцінена як обман з боку Європи, – Дмитро Кулеба

Україна сподівається отримати статус кандидата на вступ до ЄС протягом місяця.

Відмова буде розцінена, як обман з боку Європи. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Financial Times, передає Уніан.

«Якщо ми не отримаємо статус кандидата, це означає лише одне, що Європа намагається нас обдурити. І ми не збираємося це ковтати», – зазначив він.

Кулеба наголосив, що наразі Україна – єдине місце в Європі, де люди вмирають за цінності, на яких заснований ЄС. «І я вважаю, що це слід поважати», – додав Кулеба.

Водночас міністр відповів на заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо кількарічного процесу вступу України в ЄС. «Три місяці тому у цієї країни (України – ред.) навіть не було перспективи членства. Зараз вони вже обговорюють, скільки часу це займе», – зазначив Кулеба.

Україна очікує отримати статус кандидата в червні.

Нагадаємо, що 18 квітня Президент України Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання статусу кандидата. Цей опитувальник був переданий Україні для заповнення президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.