Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Віддай свої книги, написані російською, та допоможи ЗСУ!

Позбутися книжок, які вже ніколи не будете перечитувати, та допомогти ЗСУ. Дніпрянин Євген збирає старі журнали, газети, книги. На виручені від макулатури кошти закуповується військове спорядження. За 3 місяці йому вдалося зібрати 7 тонн книжок. Здебільшого люди віддають книги російських авторів.

Книги мовою окупанта чи макулатура. Куди з користю для ЗСУ віддати те, що вже непотрібно вдома?

3 місяці тому Євген почав свою волонтерську діяльність. На власній автівці він по всьому місту збирає макулатуру. Виручені кошти йдуть на допомогу військовим.

«І мавік, і квадрокоптери, і автівки, і гранотомети – там кожен день щось нове. Безкоштовно здай ці книжки, і ми безкоштовно приїдемо, заберемо, здамо і гроші направимо на ЗСУ», – каже Євген Тарасов, волонтер.

Здебільшого дніпряни віддають на переробку книжки російських авторів.

«Люди здають все, і «Большая советская энциклопедия», вона зараз непотрібна нікому, і бібліотека всесвітньої літератури, і різноманітні твори, Горький, Пушкін, Лермонов і таке інше. Це треба знищувати, і треба щоб усі читали Тараса Шевченка, Максима Рильського, Лесю Українку та інших письменників.» – розповідає волонтер Євген Тарасов.

Пункту збору у чоловіка — немає. Він накопичує книги прямо в машині. Коли місця не вистачає,  одразу віддає їх на переробку. Зі старих книжок роблять новий папір, який потім може стати частиною нашої, української літератури. В деяких випадках Євген навіть зриває обкладинку.

За 3 місяці волонтеру вдалося зібрати близько 7 тонн макулатури.

Читайте також: «Робота міських лікувальних закладів не зупинятиметься навіть за відсутності світла. Усі мають генератори», – чергова по місту