Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Від старого до малого: як у Дніпрі допомагають ЗСУ

Дніпро вже понад 600 днів об’єднаний у допомозі ЗСУ. Як міська влада, так і пересічні громадяни докладають максимум зусиль, аби наші захисники та захисниці були повністю укомплектовані на фронті. 

З 24 лютого 2022 року на базі ОСББ та ЖБК створили понад 20 волонтерських штабів для допомоги військовим. Там нашим захисникам дніпряни виготовляють окопні свічки та сітки, збирають речі та організовують збори коштів. На сьогодні 4 штаби продовжують функціонувати повноцінно. За цей час вони виготовили та передали понад 1000 окопних свічок, сплели понад 50 маскувальних сіток та зібрали близько 70 тонн гуманітарної допомоги. 

Зі свого боку департамент з питань самоорганізації населення ДМР за понад 600 днів Великої війни передав військовим 180 газових балонів та 90 газових плит. 

Штаби допомоги військовим розгорнули і діти Дніпра. За майже два роки повномасштабного вторгнення заклади позашкільної освіти виготовили, придбали та зібрали на допомогу ЗСУ та ТрО:

Майстрині декоративно-ужиткового мистецтва спільно з вихованцями гуртків постійно  оздоблюють традиційним для нашого регіону петриківським розписом та іншими орнаментами і візерунками маленькі копії протитанкових їжаків, тубусів від мін та снарядів, уламків від бойових трофеїв та техніки. 

За витвори декоративно-ужиткового мистецтва департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання з початку повномасштабного вторгнення вже зібрав понад 200 тис. грн на допомогу військовим та армії.

Читайте також: Допомога ЗСУ: мешканців області запрошують взяти участь у фестивалі-конкурсі вертепів