Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Весна близько: яким спортом зайнятися дніпрянам

Лютий цьогоріч порадував українців теплою погодою та нагадав, що весна вже зовсім близько. Прогулянки на свіжому повітрі вже зовсім скоро знов повернуться у життя кожного дніпрянина. Не варто забувати й про спорт, який з настанням весни стає реальним не тільки у спортивному залі, але й на вулицях міста. Тож, який вид спорту на свіжому повітрі обрати?

Ходьба та біг

Людям, які не звикли займатися спортом регулярно, варто почати з ходьби на свіжому повітрі. Під час цієї активності задіяно одночасно близько 200 м’язів організму, тому це гарний спосіб спалити калорії. Варто починати з невеликих дистанцій, близько одного километру, та поступово збільшувати їх до п’яти километрів за прогулянку. Більш спортивним та тренованим людям підійде біг. Для цього виду спорту важливо обирати зручне взуття, що підходить саме для занять бігом.

Скандинавська ходьба 

Цей тип навантаження спрямований на розвиток певних м’язів спини. Займатися такою ходьбою підійде літнім людям та тим, кому протипоказаний звичайний біг. Суть заняття полягає у використанні спеціальних ціпків. Людина йде розміреним кроком, а навантаження на суглоби мінімальне. Постійні заняття дозволяють привести у норму серцеву діяльність та підготуватися до більш серйозних навантажень.

Їзда на велосипеді

Цей вид спорту ідеально підходить для людей, які планують скинути зайві кілограми та привести тіло в гарну форму. Велосипед не тільки тренує м’язи, а й корисний для серця, судин, дихальної системи та очей.

Катання на роликах

Мрієте про підтягнуті сідниці та стегна? Цей вид спорту точно вам підійде. До того ж, катання на роликах є чудовою профілактикою варикозу, ожиріння, діабету. 

Яким би видом спорту ви не вирішили займатися, варто пам’ятати про помірні навантаження та дослухатися до сигналів свого організму.