Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Верховний Суд підтвердив законність ухвалення рішення про передачу у комунальну власність Дніпра комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний»

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду підтвердив законність ухвалення рішення про передачу комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпровського району у комунальну власність Дніпровської міської ради. Про це повідомили у департаменті правового забезпечення міської ради.

Постановою Верховного Суду від 18.12.2023 по справі № 160/7583/22 касаційні скарги Громадської організації «Платформа Громадський контроль», депутатки Дніпровської районної ради Дніпропетровської області VIII скликання Юлії Сегеди залишено без задоволення, а рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2022 року та постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 01 лютого 2023 року  – залишено без змін.

27 травня 2022 року депутатка Дніпровської районної ради Дніпропетровської області VІІІ скликання Юлія Сегеда та Громадська організація «Платформа Громадський Контроль» звернулись до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Дніпровської районної ради Дніпропетровської області, в якій просили визнати протиправним та скасувати рішення Дніпровської районної ради Дніпропетровської області VIII скликання № 121-7/VІІІ від 21.04.2022 року «Про передачу Комунального некомерційного підприємства оздоровлення та відпочинку дітей «Ювілейний» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпровського району у комунальну власність Дніпровської міської ради».

Обґрунтовуючи свої вимоги, позивачі зазначили, що процедура та порядок ухвалення рішення про передачу КНП «Ювілейни», а також майнового комплексу по вул. Овчаренка, 31а у с. Хащове Новомосковського району Дніпропетровської області у комунальну власність Дніпровської міської ради суперечать нормам законодавства та регламенту щодо оприлюднення проєктів рішень; порядку повідомлення депутатів про засідання сесії; порядку проведення засідання; фіксування присутніх депутатів; кворуму учасників засідання; ідентифікації присутніх депутатів; процедури голосування та підрахунку голосів; ведення протоколу пленарного засідання.

Водночас вони наполягали на тому, що Дніпровська районна рада грубо порушила право власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Дніпровського району під час передачі комунального некомерційного підприємства та майнового комплексу у комунальну власність Дніпровської міської ради.

На такі доводи позивачів Дніпровська районна рада та Дніпровська міська рада надали вмотивовані заперечення та докази, які спростували твердження позивачів щодо незаконності процедури ухвалення рішення, також підтвердили його доцільність. Адже завдяки передачі підприємства та майнового комплексу до комунальної власності Дніпровської міської ради забезпечено належне фінансування діяльності підприємства та проведено роботи з реконструкції майнового комплексу.

«Суд детально описав відсутність порушення при прийнятті спірного рішення прав та інтересів депутатки Сегеди Ю. А. Наявне фінансування Дніпровської районної ради Дніпропетровської області не надавало можливості забезпечити діяльність та утримувати КНП «Ювілейний». Враховуючи це, Верховний Суд також встановив, що прийняття спірного рішення надає можливість забезпечити фінансуванням закладу з боку Дніпровської міської ради. Урешті, детально оцінивши докази та доводи сторін, Верховний Суд прийняв остаточне рішення про відсутність підстав для задоволення вимог Громадської організації «Платформа Громадський контроль» та депутатки  Юлії Сегеди», – йдеться у повідомленні департаменту.

Читайте також: У Дніпрі вночі працював «буран»