Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Верховний комісар у справах біженців відвідав Дніпро

До Дніпра приїхала делегація на чолі з верховним комісаром Організації Об’єднаних Націй у справах біженців Філіппо Гранді. Представники ООН відвідали зруйнований рашистами будинок на Перемозі. Пану Гранді розповіли, як рятували людей та розбирали завали. Делегати поклали квіти на знак пам’яті вбитих росіянами.

23 січня до Дніпра прибула делегація на чолі з верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Делегати відвідали будинок, в який 14 січня влучила російська ракета. Пана Гранді супроводжували на всіх локаціях, де відбувались рятувальні роботи.

Філіппо Гранді, Верховний Комісар ООН у справах біженців: «Я хотів би зазначити, що в мене нема слів, щоб прокоментувати все це. І мені дуже шкода, особливо за тих 46 людей, які загинули тут, включаючи дітей. Тобто 46 людей, яких вбили. І я дуже розлючений, тому що, знову ж таки, мирні жителі загинули у цій війні».

Філіппо Гранді захоплюється відвагою українців та виражає підтримку Україні від усього цивілізованого світу.

Філіппо Гранді, Верховний Комісар ООН у справах біженців: «Та війна, яка наразі ведеться російською федерацією з подальшою окупацією територій, це стосується кожного мешканця. І ми розуміємо, що ця війна, вона не має жодного сенсу, тому що люди не здаються й хочуть продовжувати жити. І сьогодні ми тут, аби виказати солідарність від всього світу, від всіх людей, які мешкають в світі, для вас».

Філіппо Гранді разом з делегацією поклали квіти в знак пам’яті загиблих.