Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій в Україні

3 травня на засіданні Верховної Ради народні депутати ухвалили законопроект про заборону діяльності проросійських партій в Україні. Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк у своєму телегам-каналі.  

За його словами, законопроект підтримало 330 депутатів. Серед них і 17 колишніх депутатів ОПЗЖ. З них 12 депутатів – з нової групи «Платформа за життя та мир» та ще п’ять – позафракційних.

Нагадаємо, що 1 квітня законопроект було проголосовано у першому читанні, а сьогодні ініціативу заборонити проросійські партії ухвалили в цілому.

Законопроект передбачає, що в Україні мають бути заборонені партії, які виправдовують, визнають правомірною чи заперечують збройну агресію росії. У тому числі шляхом представлення окупації, як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту чи громадянської війни. Також українським партіям заборонили співпрацювати з російськими партіями та громадськими організаціями. Якщо таке станеться, то Міністерство юстиції звернеться до суду з позовом про заборону таких партій.

Нагадаємо, що РНБО України ухвалила рішення припинити діяльність 11 партій.