Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Верховна Рада підтримала законопроект щодо функцій місцевого самоврядування під час воєнного стану

Парламент схвалив у другому читанні та в цілому законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану» (реєстр. №7269). Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Прийняття Закону дозволить забезпечити належне та безперервне функціонування органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану, приймати оперативні рішення для забезпечення життєдіяльності громад. Законопроектом збільшуються повноваження сільського, селищного, міського голови громади, де не ведуться бойові дії та не утворена військова адміністрація. Зокрема, очільник громади зможе одноособово приймати ряд рішень з питань бюджету, кадрових питань тощо», – пояснив Міністр.

Зазначимо, законопроектом, зокрема пропонується:

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час зустрічі з головами громад наголосив, що місцеве самоврядування в Україні – також армія, яка вправно та ефективно протистоїть сьогоднішнім викликам, наближаючи нашу перемогу.