Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Великий Координаційний штаб волонтерів у Дніпрі створили за ініціативи «ТАПС Україна»

Громадська організація «TAPS-Україна», яка є членом міжнародної організації TAPS International, заснованої в США для підтримки людей, які переживають втрату близької людини військового(ї). А сьогодні ми ініціювали створення великого Координаційного штабу волонтерів міста Дніпро.

Напрямки нашої роботи: Психологічна підтримка родин загиблих Героїв, військове та медичне забезпечення ЗСУ, ТРО, НГУ, СБУ та Нацполіції, а також допомога переселенцям.

Громадська організація «TAPS-Україна» створена у 2018 році. У 2019 році «TAPS-Україна», TAPS International та Дніпровська міська рада підписали тристоронню декларацію про наміри, яка передбачає спільне бачення розвитку та взаємної підтримки родин загиблих Героїв України.

За час свого існування ГО «TAPS-Україна» вже провела сотні заходів з метою психологічної підтримки родин, які переживають втрату близьких на війні.

24 лютого 2022 року – день, коли ми розширили діяльність організації. У зв’язку з повномасштабним нападом російської федерації на територію України, керівництво ГО «TAPS-Україна» зібрало охочих вплинути на гуманітарну ситуацію країни та об’єднало їх в межах Координаційного штабу волонтерів Дніпра.

Координаційний штаб волонтерів Дніпра став ще одним напрямком діяльності. Сьогодні – це об’єднання сотень небайдужих містян які, застосувавши профільні професії та навчаючись нового, створили найбільшу волонтерську організацію в області.

Мета ГО «TAPS-Україна» – психологічна та соціальна підтримка сімей загиблих Героїв України, забезпечення медичних, гуманітарних та військових потреб ЗСУ, ТРО, НГУ, СБУ та Національної поліції, розселення та турбота про тимчасово переміщених осіб з територій Харківської, Донецької, Луганської та Київської областей, забезпечення усім необхідним поранених військових в місцевих шпиталях та лікарнях, що знаходяться у прифронтових областях. Налагодили співробітництво з численними представниками малого та середнього бізнесу, торговельними марками, комерційними організаціями для забезпечення гуманітарних потреб міста.

Читайте також: «TAPS-Україна»: як у Координаційному штабі волонтерів Дніпра допомагають захисникам України