Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Великоднє дерево побажань: у Дніпрі відсвяткували Чистий четвер

Писанки, крашанки, творчі номери та майстер-класи. У Дніпрі святковим заходом відзначили Чистий четвер. Мешканці міста зібралися навколо великоднього дерева побажань, аби напередодні великого свята християн прикрасити його та загадати найзаповітніші бажання. 

«Великоднє дерево побажань» — європейська традиція, яка існує ще з 10 століття. Ірина Парінова розповідає: працює неподалік, відтак з радістю завітала на свято.

Ірина Парінова, дніпрянка: «Загадала, щоб скоріше була перемога і скоріше повернулися наші хлопці. Тому що наші хлопці всі на передовій».

Під час заходу гості також взяли участь у «мовному батлі».

«Солов’їний, тихий, безкрайній, мальовничий».

Керівниця театрального гуртка Медіна Долгова перевіряла дніпрян на знання рідної мови.

Медіна Долгова, керівниця театрального гуртка: «Вона в повітрі, вона в небі, вона в землі. Тому треба її знати, треба її любити. І нехай увесь світ знає, що ми можемо, що ми українці».

Для містян організували і творчі майстер-класи.

«Ми малюємо петриківський розпис».

Великоднє дерево у Чистий четвер прикрасила керівниця одного з міських департаментів Дар’я Біла.

Дар’я Біла, директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Господь Бог і янголи-охоронці бережуть нашу країну. Тому що мало віри хто мав, що Україна вистоїть проти російської агресії, проти російської навали. І всі вважають, що це якесь диво. Це насправді допомога нашого Господа Бога і, звісно, наших захисників і захисниць».

Ведучій свята Давид Юрченко каже: дерево побажань — чудова можливість вкотре згуртуватись навколо головної надії українців.

Давид Юрченко, ведучій заходу: «Всі мешканці Дніпра сьогодні прийшли. І я впевнений, що у кожного з них одна мрія на все місто — це перемога якомога найскоріша».

На заході продавали сувеніри прямо з фронту. Виручені кошти підуть на підтримку воїнів на передовій.

Читайте також: Як працюватимуть храми на Великдень у Дніпрі та області