Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вчителі Дніпра створюють зручний розклад уроків для змішаної системи навчання

Підготовка до нового навчального року триває. Наразі у школах створюють розклад уроків. До 20 серпня навчальні заклади збирали заяви на форму навчання: дистанційну або очну. Їх обробили і створили розклад, який би був зручний усім. Утім, він може коригуватись.

Дар’я – мама двох школярок. Дівчата – у другому та четвертому класах. Дуже непокоїлась, аби розклад уроків був зручним.

“Ми обрали дистанційну форму навчання. Вважаю, що в цей час це більш доцільно обирати таку форму навчання. З розкладом ознайомилися, та з роботою режиму школи також”, – розповіла Дар’я Богдан, мати школярів.

Цьогоріч діти та батьки могли обрати для себе зручну форму навчання: очну чи дистанційну. До 20 серпня школи приймали заяви, аби створити розклад майбутніх занять.

“Створення якого це дуже складна справа. У цьому році вона ускладняється ще й тим, що існує декілька форм навчання, це і змішане навчання, дистанційне навчання, індивідуальне навчання, таке як педагогічний патронаж, сімейне навчання, екстернат”, – каже заступниця директора НВК №99 Ганна Пугач.

Складність також полягає у розподіленні навчання на дві зміни.

“У розкладі передбачається, що навантаження поступово збільшується, з понеділка по середу, а потім до п’ятниці поступово зменшується”, – додала Ганна Пугач.

Ще враховується чергування складних та простіших предметів. Розклад може коригуватися. На це впливають різні фактори: як ситуація в країні, так і в родині дитини.

Читайте також: Як облаштоване укриття у закладі культури “Арттериторія” у Дніпрі