Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вбий путіна – допоможи ЗСУ: у Дніпрі відкрили благодійну художню виставку “Неприйняття”

Щодня – страта путіна. Таке задоволення подарувала дніпрянам благодійна виставка “Неприйняття”. Митці виготовили 30 бюстів російського диктатора, і щодня серед тих, хто пожертвував гроші на ЗСУ, обиратимуть щасливчика, який і розгепає чергового гіпсового фюрера… 

«Відкривається виставка «Неприйняття». Будемо розбивати скульптуру неприємної людини. Давайте разом на рахунок три…”

Битий посуд, як відомо – на щастя, тому на відкритті закладу чи початку зйомок фільму заведено розбити тарілку. Але організатори виставки “Неприйняття» вигадали набагато приємнішу церемонію – розбити бюст путіна.

Григорій Гельфер, голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України: 
«Та людина, яка хоче стратити цього злодія, зроби донат — можеш стратити. І так на протязі місяця».

Всі зали виставки об’єднанні червоною ниткою, яка символізує «криваві сльози» українців, розповіли організатори. Це не єдиний символізм, який представлений на виставці.

Марія Скворцова, головна кураторка виставки: «Там є дзеркальний коридор, на якому є напис, що ти і є відображення перемоги, оскільки вся наша виставка — це найголовніше про людину. Є такий вираз: «Стюардеса має почати з себе перед тим, як рятувати екіпаж». І от наша виставка спрямована на те, щоб кожна людина зрозуміла, щоб вона почала рятувати себе, аби в кінцевому результаті ми врятували усю нашу країну».

Охочих відвідати виставку було чимало. Дніпрянин Євген вважає: такі неординарні виставки в наш час корисні для українців, яким важко переживати ці страшні події.

Євген Дехтяр, відвідувач виставки: «Екстремальні часи підіймають потребу в ясності, в осмислені того, що відбувається».

На виставці представлено 193 картини від українських митців. Експозиція займає 6 залів — це аналогія стадій психологічного усвідомлення людиною проблеми — заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття та дія.

Влад Божич, креативний директор виставки: «Ми хотіли цією виставкою багато долучити уваги до того, що відбувається. Долучивши психологів, ми створили концепцію «неприйняття» по відомим стадіям — від заперечення до прийняття. Але концепція називається “неприйняття”, тому що ми вважаємо, що цю війну неможна приймати. Потрібно діяти, щоб перемогти, і робити це разом заради цієї перемоги».

Організатори кажуть, краще побачити всі артоб’єкти на власні очі, втім, протягом місяця можна онлайн долучитись і до аукціону зі знищення путіна. Інформацію ви можете дізнатися на офіційній сторінці виставки «Неприйняття». Всі гроші з донатів підуть на купівлю тепловізорів для ЗСУ.