Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Важливий крок у розвитку: черговий по місту перевірив ремонт 40 колії метрополітену

Сьогодні черговий по місту Іван Васючков – заступник начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР перевірив відремонтовану 40 колію метрополітену.

Під час чергування по місту Іван Васючков відвідав депо метрополітену – перевірив стан відремонтованої 40 колії. Вона призначена для обкатки рухомого складу після виконання його капітального ремонту, що дає змогу перевірити працездатність вузлів та агрегатів поїздів задля безпеки руху.

40 колія експлуатувалася майже 30 років – з моменту будівництва депо – й до теперішнього часу не ремонтувалася. Відтак значна кількість її дерев’яних шпал стала непридатною, аварійну колію вимушено закрили для руху поїздів.“, — розповідає Юрій Кондратенко, начальник служби колії та споруд КП “Дніпровський метрополітен” ДМР.

Цього року було здійснено заміну пошкоджених дерев’яних шпал на залізобетонні, які є більш надійними та мають довший термін експлуатації.

Загалом цього року було замінено понад 200 аварійних дерев’яних шпал на всіх коліях електродепо. Також придбані та вже вкладаються полімерні шпали в тунелях. Їх гарантійний термін – 50 років, тим часом для дерев’яних шпал – 10 років.

Читайте також: Оновлені дитячі майданчики: Громрада працює за заявками дніпрян