Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вандали псують зелені зони Дніпра

Знищити все. Вандалізм у парках та скверах Дніпра розрісся у своїх масштабах до того, що його можна поділити на категорії. Мова йде про ековандалізм та псування елементів благоустрою зелених зон. Загальний збиток у парках та скверах тільки одного з міських підприємств сьогодні складає близько 300 000 грн. Кошти могли б витратити на благоустрій та вдосконалення рекреаційних зон Дніпра, якби не вандальне “але”.

Закон забороняє розпалювати багаття в паркових зонах. Дніпряни – ігнорують. Яскравий приклад – східні схили парку “Зелений Гай”, в народі його кличуть “Рибальська балка”. Чи не щодня там розводять кострища. Хтось – заради забави, а хтось – для шашлику. При цьому на території парку є спеціально відведена “зона барбекю”.

Багаття – не єдина проблема рекреацій. Поряд крокують вирубки дерев, скидання побутового та будівельного сміття. Комунальні підприємства на таких територіях встановлюють відповідні таблички та звертаються за допомогою до правоохоронців. Що не завжди має свій результат.

Здебільшого – власними силами, та за підтримки міста комунальники намагаються підтримувати зелені зони в чистоті. За даними департаменту парків та рекреації, на прибирання та вивіз сміття на рік витрачають близько 1,5 млн гривень. Так само, власними силами, в парках Дніпра ліквідують наслідки хуліганського ставлення.