Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Вакцинація дітей від грипу: що потрібно знати

Сезонний грип характерний важким перебігом та ускладненнями. Особливо тяжкими є наслідки цієї інфекції для дітей. Як запобігти захворюванню та убезпечити свою малечу від сезонного вірусу?

Лихоманка, слабкість та сильний кашель — симптоми цьогорічного сезонного грипу. Особливо небезпечно переносять його діти. Найефективніший вихід — вакцинація.

Альона, мати вакцинованої дитини: «Дуже тяжко проходив грип. З високою температурою, лихоманкою, слабкістю, відмовою від пиття, їжі. Дуже тяжко себе дитина почувала, температура не збивалася звичайними парацетамолами, ми були під інфузіями. І після того, як нас виписали з покращенням, ми прийняли рішення кожного року вакцинуватися від грипу».

Необхідність та користь щеплення дітей від грипу підтверджують і лікарі. Вакцинацію можна робити дитині від 6 місяців. Вона проходить в два етапи. Зазвичай діти прекрасно переносять процедуру.

Наталія Олегівна, лікар-педіатр: «Я, звичайно, рекомендую вакцинуватися. По-перше, це самопочуття дитини та самопочуття родини. Якщо хворіє дитина, частіше за все хворіють і її батьки». 

Найлегший спосіб збереження здоров’я дитини — вчасно запобігти хворобі або полегшити її перебіг за допомогою вакцини.