Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб

З 2 травня 2023 року дані про зниклих будуть вноситися в Єдиний реєстр зниклих безвісти. Його розробили Міністерство внутрішніх справ спільно з Уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами. Про це повідомляють у Мінреінтеграції.

У реєстрі будуть зібрані та централізовані дані щодо зниклих безвісти: ПІБ особи, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи.

Також у ньому буде інформація про рішення суду щодо визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, які сприятимуть розшуку.

Через місяць після внесення відповідної інформації до реєстру рідні зможуть отримати відповідний витяг, який підтверджуватиме статус зниклого.

На підставі витягу можна звернутися до Пенсійного фонду, щоб отримати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімʼї.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну десятки тисяч людей вважалися зниклими безвісти. Переважну більшість з них знайшли. Однак ще офіційно підтверджено майже 23 тисячі осіб, які вважаються безвісти зниклими за особливих обставин, – внаслідок воєнних дій.

Читайте також: У бою з окупантами героїчно загинув захисник з Дніпропетровської області Роман Токар